recharging the historic town

…om ons erfgoed te behouden   

recharging the historic town

…om ons erfgoed te behouden   

STEDELIJKE ARCHITECTUUR
Paramaribo heeft een rijke verzameling van stedelijke architectuur die de combinatie weerspiegelt van het Europese classicisme van de 18e en 19e eeuw vermengd met het vakmanschap van de Afrikanen en later Aziaten die tropische elementen aan deze architectuur hebben toegevoegd. De officiële openbare architectuur zou zijn ontworpen en gebouwd volgens de formele architectuur principes van het strikte Palladiaanse classicisme dat toen in Europa in de mode was.

Het Historisch Stadscentrum van Paramaribo is gelegen in het District Paramaribo, aan de linkeroever van de Surinamerivier, ongeveer 23 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het district Paramaribo beslaat een oppervlakte van ongeveer 183 km2, maar het Historisch Stadscentrum heeft een oppervlakte van slechts 48ha (kernzone) en met toevoeging van de huidige bufferzones, ongeveer 159ha. De kernzone wordt begrensd door: a) Sommelsdijckse Kreek, b) Tourtonnelaan, c) Klipstenenstraat, d) Heiligenweg, e) de oever van de Surinamerivier langs de Waterkant, f) Fort Zeelandia en omgeving.

Op 2 april 2017 ondertekenden de Republiek Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een leningsovereenkomst van twintig miljoen US Dollar (US$20 miljoen) voor het financieren van het “Paramaribo Urban Rehabilitation Program” (PURP). Dit programma wordt uitgevoerd door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het Directoraat Cultuur.

Het doel van dit Programma (PURP) is het leveren van een bijdrage aan de sociaal-economische revitalisering van de historische binnenstad van Paramaribo oftewel de historische binnenstad van Paramaribo nieuw leven in te blazen.

OldtownVector

erfgoed in onderhoud

The Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) 

OldtownVector

erfgoed in onderhoud

The Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP)